Van Gaal: Možemo osvojiti Ligu prvaka

Manchester večeras protiv Wolfsburga

Van Gaal: Možemo osvojiti Ligu prvaka

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal kaže da njegov tim može da osvoji Ligu prvaka.

United je grupnu fazu otvorio porazom u Eindhovenu od PSV-a, ali priliku za popravni ima već večeras protiv Wolfsburga na Old Traffordu.

Crveni vragovi se potajno nadaju da će osvojiti Ligu prvaka prvi put od 2008. godine. 

"Mislim da možemo biti prvaci Evrope zato što mi to možemo. No, to nije samo do kvaliteta, treba imati i sreće. Za mene kao menadžera je velika stvar ako dođete u finale", rekao je Van Gaal.

Holandski stručnjak posebno je pred meč s Wolfsburgom hvalio Bastiana Schweinsteigera, kojeg je kupio ljetos iz Bayerna.

"On je uz Lahma moj bivši kapiten Bayerna i mislim da je od velike koristi i izvan terena. Već sada je jedan od lidera u ekipu, zato smo ga i kupili od Bayerna. Vjerujem u spoj mladih i iskusnih igrača, a on je pravi primjer za mlade igrače. Prezadovoljan sam njime", istakao je Van Gaal.

Pitali su Van Gaala novinari i hoće li, nakon što okonča ugovor s Unitedom, u mirovinu?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Normalno bi bilo da odem, ali u današnjem nogometu nikad se ne zna šta je normalno. Obećao sam ženi da ćemo ići u naš raj u Portugalu i bit će veoma teško prekršiti to obećanje. To bi joj veoma teško palo".

Kada je riječ o utakmici protiv Wolfsburga, Van Gaal kaže da se domaći mečevi jednostavno moraju dobiti, a od igrača večeras ne može da računa na Michael Carricka, dok su upitni Antonio Valencia i Ander Herrera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti