Foto:EPA

Holanđanin odlazi iz Uniteda

Van Gaal: Ja nisam Ferguson, a ni Wenger

S. Bošković

Trener Manchester Uniteda, Louis van Gaal, smatra da on nije isti tip trenera kao Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger.

Holanđanin tvrdi da ga njegova želja za novim izazovima čini drugačijim od Fergusona, koji je proveo na Old Traffordu 27 godina i Wengera koji nakon 19 godina i dalje vodi Arsenal.

Van Gaal je najviše vremena proveo u Ajaxu, gdje je bio šest godina, te je također sa klupe vodio Barcelonu, AZ Alkmaar, Bayern Munchen i fudbalsku reprezentaciju Holandije.

"Arsene Wenger i Sir Alex Ferguson su drugačiji tipovi trenera. Ja volim izazove i uvijek želim više. To najviše ovisi o vašem karakteru i onom što želite raditi", rekao je Van Gaal, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek ciljeve postavljam unaprijedi. Isto to radim i sad. Otići ću iz Uniteda. Uvijek uradim ono što kažem da ću uraditi". 

Van Gaal i United su trenutačno na vrhu ljestvice u Premier ligi, a Holanđaninu ugovor sa Crvenim đavolima ističe 2017. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.