Odigrano šest susreta Druge lige Sjever

Trijumf Sloge Simin Han za prvo mjesto na tabeli

Adnan Beganović

Odigrano je šest susreta 8. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever, a pobjedom na gostovanju kod Radnika (3:0) Sloga Simin Han se probila na čelo tabele.

Fudbaleri Sloge Simin Han su sa ubjedljivih 3:0 savladali Radnik, a do prednosti su stigli već u 12. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio mrežu Radnika pogodio Amar Suljić.

Početkom drugog dijela, tačnije u 49. minuti Selmir Mešić je udvostručio prednost Sloge, da bi u 68. Mirel Ibrahimović postigao pogodak za konačnih 3:0.

Sloga iz Tojšića slavila je na gostovanju kod Dizdaruše i to s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Selmir Halilović u 90. minuti.

Mladost iz Malešića je s ubjedljivih 4:0 savladala Ingram, a tri pogotka postigao je Hasan Hadžić, dok se u listu strijelaca upisao i Alen Šako.

Gradina i Slaven su u Srebreniku podijelili bodove (1:1). Ekipa iz Živinice stigla je do prednosti u 21. minuti kada je mrežu domaćina zatresao Azur Subašić, da bi desetak minuta kasnije Osman Hadžić pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Bodove su podijelili Priluk i Mramor (2:2). Golovima Muamera Klimentića i Amira Mehmedovića Mramor je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo 2:0, no Senad Hasanović i Senad Huskanović uspjeli su Priluku donijeti bod.

U Kalesiji je Bosna savladala Prokosoviće (2:1), koji su u 38. minuti preko Tarika Omića stigli do prednosti. No, u 53. minuti Suad Tabalović iz jedanaesterca stvari vraća na početak, da bi Anel Alibašić, nekadašnji igrač Željezničara i Zvijezde u 74. minuti donio pobjedu Bosni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.