Svatovac u derbiju bolji od Sloge Simin Han

Kompletirano 6. kolo Druge lige Sjever

Svatovac u derbiju bolji od Sloge Simin Han

Adnan Beganović

Kompletirano je 6. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever, a u derbiju kola Svatovac je bio bolji od Sloge iz Siminog Hana.

Fudbaleri Svatovca su u derbiju 6. kola s minimalnih 1:0 su savladali Slogu, a jedini pogodak na susretu postigao je Armin Tufekčić u 20. minuti.

Istim rezultatom Mladost iz Malešića je savladala Bosnu iz Mionice, a pogodak vrijedan tri boda za Mladost je postigao rezervni igrač Ćamil Buljubašić.

U duelu Posavine 108 i Slavena nije bilo pobjednika (2:2). Kemal Gogić je  u 8. minuti doveo Slaven do prednosti, da bi u 40. Alen Turbić stvari vratio na početak. No, u sudijskoj nadokandi vremena Amer Majdančić ponovo ekipu iz Živinica dovodi do prednosti. U 9. minuti nastavka Omer Jahić je pogodio za 2:2.

Sloga iz Tojšića je sa ubjedljivih 6:0 na gostovanju savladala Radnik. Dva pogotka postigao je Muhamed Barčić, dok su se u listu strijelaca upisali i Selmir Halilović, Vahid Zulfić, Eldin Mevkić i Seid Suljkanović.

Do pobjede s kojom se priključila samom vrhu stigla je i Gradina, koja je u Srebreniku bila bolja od Prokosovića. Sanel Šehrić u 6., te Amir Gulam u 28. minuti pogađali su za Gradinu, dok je za goste pogodio Emir Iljazagić šest minuta prije kraja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Pogotkom Semira Mujanovića u sudijskoj nadoknadi vremena Bosna je u Kalesiji s minimalnih 1:0 savladala Ingram, dok je Priluk golovima Edina Kitića na domaćem terenu sa 2:0 savladao Dinamo.

Pet golova viđeno je u duelu Dizdaruše i Mramora. Slavila je Dizdaruša 3:2. Amel Fejzić je postigao dva pogotka za Dizdarušu, a Mirza Zonić jedan, dok je za Mramor dvostruki strijelac bio Almis Kasumović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.