Foto: EPA

Kraljevi osvojili samo bod

Atletico ne da Realu na prvo mjesto

Edmir Škorić

Madridski derbi odigran na Vicente Calderonu završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Real je imao priliku da pobjedom nad ljutim rivalom ponovo preuzme lidersku poziciju i bili su gosti na dobrom putu, ali greška Arbeloe u 83. minuti oduzela im je dva boda.

Prvi su prijetili domaći preko Angela Corree, ali je on bio neprecizan u petoj minuti. Real je poveo četiri minute kasnije. Daniel Carvajal je centrirao, Karim Benzema glavom loptu poslao u mrežu.

Correa je dvije minute kasnije ponovo bio neprecizan, šutirao je malo pored gola Keylora Navasa. Correa nije odustajao, pucao je i u 15. minuti, ali je opet nedostajalo preciznosti.

Idealnu šansu da izjednači Atletico je imao u 21. minuti. Sergio Ramos je skrivio penal, ali Antoine Griezmann je promašio. Zapravo, Navas je sjajno odbranio njegov udarac. Do kraja prvog dijela još je Ronaldo prijetio, ali ništa.

Torres je u 50. minuti imao dobru šansu, ali promašio je. Torres je u 60. opet u šansi, no blokiran je. Rezervista Martinez je u 74. minuti šutirao nakon odbijene lopte, ali Nasvas brani. 

Do kraja utakmice još nekoliko šansi, da bi rezervista Viettto u 83. postigao pogodak za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 7. kolo:

Atletico - Real Madrid 1:1 (Vietto 83/ Benzema 9)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.