Diego Costa ide u Everton, a onda konačno u Atletico
Foto: EPA

Tvrdi španski novinar blizak Jorgandžijama

Diego Costa ide u Everton, a onda konačno u Atletico

Prema tvrdnjama španskog sportskog novinara Sergia Ortiza, Diego Costa je konačno realizovao transfer u Atletico Madrid. Ipak, nakon potpisivanja ugovora s Jorgandžijama, on će otići na posudbu u Everton.

Diego Costa je već neko vrijeme jedna od glavnih tema transfer špekulacija. Sjajni napadač je "nepoželjan" u Chelseaju, a njegova najveća želja je povratak u Atletico Madrid. Čini se da su se Costini snovi ostvarili i da će ponovo obući dres madridskog kluba.

Costa bi uskoro trebao potpisati ugovor s Atleticom, ali će odmah nakon potpisivanja biti poslan na šestomjesečnu posudbu u Everton. Razlog za takav potez je taj što je Atletico pod zabranom transfera do januara naredne godine. To, ipak, ne znači da Atletico ne može dovoditi igrače, ali ih do januara neće moći registrovati za utakmice. Zbog toga će Costa do isteka zabrane "brusiti" formu u Karamelama.

Navodno će Atletico Chelseaju isplatiti 45 miliona funti za Costu uz mogućih 20 miliona funti bonusa povezanih s njegovim izvedbama. Nije poznato da li će biti isplaćivane neke naknade za njegovu posudbu u Evertonu, ali ono što je poznato jeste da će on s Jorgandžijama potpisati dvogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije