Trener Zrinjskog za SportSport.ba

Marinović: Upali smo u krizu, moramo popraviti realizaciju

Ekspedicija Zrinjskog reprezentativnu pauzu je iskoristila za odlazak u Međugorje, gdje će do kraja sedmice vrijedno trenirati pred nadolazeće izazove u BHT Premijer ligi BiH. 

Kriza igre i rezultata rezultirala je gubljenjem liderske pozicije, a na jučerašnjem sastanku Uprave HŠK Zrinjski odlučeno je da će Vinko Marinović i dalje biti trener. 

"Sigurno da ne možemo biti zadovoljni sa zadnjim rezultatima. Upali smo u jednu krizu i osvojili smo dva boda od mogućih devet, tako da nam dolazi pauza u kojoj ćemo nastojati da popravimo to. Poslije pauze imamo teži raspored i teške utakmice, ali nadam se da ćemo izaći iz krize i doći ponovo na pobjednički kolosijek", kazao je Vinko Marinović za SportSport.ba. 

Marinović ističe da neće biti prijateljskih utakmica u Međugorju.

"Radit ćemo na nedostatcima koje imamo, a to se odnosi na popravak realizacije koja nas prati stalno. Bićemo tamo tri dana i pokušat ćemo riješiti to. Za sada su svi igrači na raspolaganju, osim Karačića koji je na raspolaganju mladoj reprezentaji i Ive Zlatića koji je povrijeđen duže vrijeme", riječi su Marinovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.