Najslabije posjećeno kolo u sezoni, a možda i u historiji PL

Gore ne može, ljudi zaobilaze bh. stadione

Najslabije posjećeno kolo u sezoni, a možda i u historiji PL

A. Beganović

U protekla tri dana (subota, nedjelja, ponedjeljak) igrani su susreti 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovo kolo biće upamćeno kao kolo sa možda i najslabijom posjetom u historiji Premijer lige.

Odigrana je trećina premijerligaške sezone, a osim, ruku na srce, lošeg fudbala, prvi dio ove sezone obilježila je i katastrofalna posjeta na stadionima širom naše zemlje.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu iz naše zemlje jednostavno su izgubili interes za domaćim fudbalom, što iz kola u kolo sve više dolazi do izražaja.

Na osam susreta 10. kola Premijer lige na tribinama je bilo prisutno 6.700 gledalaca što je najslabija posjeta u ovoj sezoni, a sasvim sigurno i jedna od najslabijih u historiji Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše gledalaca privukao je je susret Širokog Brijega i Slobode. Na tribinama stadiona Pecare bilo je prisutno 1.500 gledalaca. Susrete Travnika i Željezničara, Sarajeva i Viteza, te Zrinjskog i Radnika sa tribina je gledalo ukupno 3.600 gledalaca, odnosno službeni podaci govore da je svaki od pomenutih susreta s tribina posmatralo po 1.200 gledalaca.

Susret Čelika i Borca na tribine Bilinog polja privukao je 600 gledalaca, 100 manje bilo je na stadionu u Prijedoru gdje su Rudar i Slavija podijelili bodove (2:2), pobjedu Veleža u Zvorniku je s tribina posmtralo 300 gledalaca, a najslabija posjeta je zabilježena na Koševu gdje je remi Olimpica i Mladosti (0:0) s tribina posmtralo 200 gledalaca.

GRAD UTAKMICA BROJ GLEDALACA
Široki Brijeg Široki Brijeg - Sloboda (0:0) 1.500
Sarajevo Sarajevo - Vitez (4:0) 1.200
Travnik Travnik - Željezničar (2:0) 1.200
Mostar Zrinjski - Radnik (0:0) 1.200
Zenica Čelik - Borac (1:0) 600
Prijedor Rudar - Slavija (2:2) 500
Zvornik Drina - Velež (1:2) 300
Sarajevo Olimpic - Mladost (0:0) 200
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti