Kolo u znaku najveće utakmice bh. klupskog fudbala

11. kolo Premijer lige BiH

Kolo u znaku najveće utakmice bh. klupskog fudbala

Jedanaesto kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine je u potpunosti u znaku 106. vječitog sarajevskog derbija, koji će se odigrati na Grbavici.

Najveća utakmica bh. klupskog fudbala je na rasporedu u nedjelju od 15:30 sati, a dva tima će meč dočekati u različitom raspoloženju. Dok se Željezničar nalazi u krizi igre i rezultata, Sarajevo u posljednje vrijeme pruža sve bolje partije i niže pobjede, a prvo mjesto više nije daleko kao prije nekoliko kola.

Ako bismo gledali položaj na tabeli, pa i realan kvalitet dva tima, ne bi bio problem zaključiti da je Sarajevo favorit. Ipak, jasno je da u derbijima to ne važi. U ovakvim utakmicama nema favorita, i ta fraza nije besmislena. Trenutna forma i kvalitet igračkog kadra ne moraju mnogo da znače, a pobjedu obično odnese ekipa koja u utakmicu uđe spremnije, hrabrije i motivisanije. Naravno, veliku ulogu često odigra i sreća, pa ostaje da vidimo ko će je imati više na Grbavici.

Od ostalih susreta, najzanimljivije bi trebalo biti u Tuzli i Istočnom Sarajevu. Ove sezone sjajna Sloboda dočekuje uvijek opasnog gosta, ekipu Olimpica, dok će u Lukavici snage odmjeriti Slavija i Široki Brijeg.

Velež će priliku za drugu pobjedu u sezoni tražiti protiv Travnika, dok će se u Bijeljini sastati Radnik i Čelik. Lider na tabeli Zrinjski gostuje u Vitezu, gdje ih čeka Branko Karačić, trener koji je sa Plemićima stigao do titule prvaka u pretprošloj sezoni. Sada će Karačić i Zrinjski biti na suprotnim stranama, a motiva nikome neće nedostajati.

Interesantno će biti i u Banjoj Luci, gdje se sastaju Borac i Rudar, a u Zenici će Mladost dočekati zvorničku Drinu. Domaći žele doži do druge pobjede u sezoni, a boljeg protivnika za to u ovom trenutku nisu mogli poželjeti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas (subota) je na rasporedu šest utakmica. U terminu od 15:30 sastaju se Mladost - Drina, Vitez - Zrinjski, Radnik - Čelik, Sloboda - Olimpic i Velež - Travnik, dok je meč Borca i Rudara zakazan za 17 sati.

U nedjelju su na programu dvije utakmice. Derbi Željezničara i Sarajeva počinje u 15:30, a u istom terminu će u Istočnom Sarajevu svoju utakmicu 11. kola odigrati Slavija i Široki Brijeg.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.