Foto:EPA

Novi trener Redsa je specifičan

Sedam stvari po kojim će se isticati Jurgen Klopp

S. Bošković

Jurgen Klopp jučer je zamijenio Brendana Rodgersa na klupi Liverpoola i tako razveselio sve navijače Redsa.

Nijemac nije tipičan trener i svi koji prate fudbal to znaju. Svi vole njegov napadački način igre, no Klopp ima još mnogo stvari za ponuditi.

Sedam od njih će fanovi Redsa posebno voljeti.

7. Naočale

Klopp ne izgleda kao običan trener. Ne nosi odijelo i kravatu. Više izgleda kao informatičar i neko ko čitave dane provodi igrajući video igre. U tome mu pomažu hipsterske naočale.

Ne treba vas zavarati to što izgleda kao da dane provodio pred računarom jer je on jedan od najboljih trenera u Evropi i neće mu trebati dugo da to dokaže.

6. Nije Brendan Rodgers

Budimo iskreni, da je na klupu Liverpoola došao bilo koji trener na svijetu navijači na Anfieldu bili bi optimistični. Imati Brendana Rodgersa na klupu omiljenog kluba za njih je posljednjih sezona bila prava patnja.

Ipak, stigao je Klopp koji je više nego dobar trener, te koji će donijeti prijeko potrebno osvježenje u uspavanom engleskom divu.

5. Brada

Treneri u Premier ligi izgledaju kao da imaju alergiju na puštanje brade, ali Klopp ima bradu i to mu daje drugačiji izgled. Ukoliko postigne neki veliki uspjeh sa Redsima u ovoj sezoni Klopp bi trebao potpisati sponzorski ugovor sa kompanijom Just For Men.

4. Kačket

U fudbalu se prodaju dresovi, ali ne i kačketi. Ipak, Klopp je za njegove vrijeme u Dortmundu bio poznat po kačketu. Ukoliko neko želi početi prodavati kačkete sa obilježjima Liverpoola trebao bi sa tim početi sad. Vjerovatno bi Klopp uzeo dosta njih.

3. Odnos s medijima

Za razliku od Jose Mourinha ili Manuela Pellegrinija koji previše ne vole medije, Klopp se uvijek pred medijima pojavi s osmijehom na licu i čini se kao da uživa što je ispred kamera. Ne bježi od davanja odgovora i uvijek je spreman na kritiku.

Govor engleskog jezika ponekad mu je loš, ali uvijek pronađe način da se izrazi i zabavi sve prisutne. 

2. Proslava golova

Od salutiranja do grljenja sa ekipom Klopp uvijek zna kako da proslavi gol svoje ekipe. Nema mnogo trenera koji su dovoljno mladi ili imaju karakter za slavlje na terenu, no Klopp ima sve i kad slavi onda je to savršeno.

1. Trofeji

Od 2008. do 2015. godine Liverpool je završavao na šestom ili ispod šestog mjesta pet puta u Premier ligi. Dva puta su bili drugi, te osvojili jedan Liga kup.

U istom periodu Klopp je vodio Borussiju Dortmund, te je sa crno-žutima bio dva puta prvak Njemačke, tri puta osvojio Kup i jednom igrao finale Lige prvaka.

Imao je 56% pobjeda, dok je klub koji je preuzeo imao malo više od 50%. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.