Deveta na svijetu

Cerićka porazila svjetsku prvakinju, nositeljica na OI?

Dž. Mrakić

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na jakom Grand Slam turniru u Parizu.

Takmičenje je dobro počelo za našu predstavnicu, u 1. kolu savladala je bolje rangiranu Kaya iz Turske, međutim već u narednom meču izgubila je od četvrte džudistkinje svijeta, Franziske Konitz.

Ipak, ukazala joj se prilika da kroz repasaž dođe do bronzane medalje, a nakon što je slavila protiv Sarah Adlington, u borbi koja joj je donijela velikih 200 bodova na rang-listi šokirala je svjetsku prvakinju i najbolje rangiranu džudistkinju svijeta, Kineskinju Yu Song. 

Cerićka je prije Pariza bila 13. na olimpijskoj rang-listi, međutim osvajanjem bronzane medalje na takmičenju koje je, prema riječima selektora Gradimira Crnogorca, jače i od samog Evropskog prvenstva, napredovala je četiri pozicije i sada je deveta na svijetu.

Inače, ovo je našoj džudistkinji najbolji rezultat od osvajanje srebrene medalje na Evropskom prvenstvu prošle godine, kada je osvojila 240 bodova, a do kraja kvalifikacija za Olimpijske igre se nada da će se uspjeti plasirati među osam najboljih na svijetu i na taj način imati status nositeljice u Rio de Janeiru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.