BiH bez medalje na Evropskim igrama

Poraženi Larisa Cerić i Harun Sadiković

BiH bez medalje na Evropskim igrama

O. Lekić

Bosna i Hercegovina i definitivno je ostala bez medalje na Prvim evropskim igrama u Bakuunakon što su džudisti Larisa Cerić i Harun Sadiković poraženi u prvom kolu.

Od najbolje sportistkinje iz naše zemlje u 2014. godini, prema izboru OKBiH i Sportskog saveza BiH, bolja u borbi za osminu finala u kategoriji više od 68 kilograma bila je Kaja Belkis (Kaya).

Turkinja, koja zauzima 22. mjesto na rang-listi, tako je došla do četvrte pobjede u pet mečeva protiv Cerić koja je 16. džudistkinja svijeta.

Sadiković je u prvom kolu džudo turnira u Bakuu, u kategoriji više od 100 kilograma, poražen od Litvanca Marijusa Paskevičijusa (Pascevicius). 

I bh. plivači imali su danas posljednje nastupe na Evropskim igrama. Lamija Sadiković zauzela je 50. mjesto u utrci na 50 metara delfin stilom s vremenom 31,50 sekunde. Adi Sukanović je bio 36. u utrci na 50 metara slobodnim stilom (23,91 sekund), dok je Maid Sukanović oborio lični rekord (24,76) i tako zauzeo 51. mjesto.

Prve evropske igre završavaju se sutra, a BiH je među devet zemalja koja nije uspjela osvojiti medalju. U Bakuu je učestvovalo više od 6.000 sportista iz 49 evropskih zemalja. Našu zemlju predstavljalo je 57 takmičara u osam sportova: stoni tenis, biciklizam, plivanje, boks, džudo, atletika, kajak-kanu i streljaštvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.