Može li do statusa nositeljice?

Objavljena nova IJF lista, Cerić napredovala šest pozicija

Dž. Mrakić

Međunarodna džudo federacija (IJF) objavila je novu rang listu za najbolje džudiste i džudistkinje svijeta.

Jedini takmičar koji donosi značajne rezultate za Bosnu i Hercegovinu u seniorskoj konkurenciji jeste Larisa Cerić, koja je nedavno pobjedom nad svjetskom prvakinjom Song Yu osvojila bronzanu medalju na Grand Slam turniru u Parizu.

Cerićka je sa 200 osvojenih bodova u Francuskoj ostvarila najveći napredak od svih takmičarki na novoj rang-listi. Naša predstavnica napredovala je šest pozicija i sada je 18. džudistkinja na svijetu.

Inače, na olimpijskoj rang-listi sada se nalazi na 9. mjestu i nada se kako će do kraja kvalifikacijskog ciklusa uspjeti izboriti plasman među osam najboljih na svijetu i na taj način izboriti status nositeljice na Olimpijskim igrama naredne godine u Rio de Janeiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.