Cerićka porazila svjetsku prvakinju, nositeljica na OI?

Deveta na svijetu

Cerićka porazila svjetsku prvakinju, nositeljica na OI?

Dž. Mrakić

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na jakom Grand Slam turniru u Parizu.

Takmičenje je dobro počelo za našu predstavnicu, u 1. kolu savladala je bolje rangiranu Kaya iz Turske, međutim već u narednom meču izgubila je od četvrte džudistkinje svijeta, Franziske Konitz.

Ipak, ukazala joj se prilika da kroz repasaž dođe do bronzane medalje, a nakon što je slavila protiv Sarah Adlington, u borbi koja joj je donijela velikih 200 bodova na rang-listi šokirala je svjetsku prvakinju i najbolje rangiranu džudistkinju svijeta, Kineskinju Yu Song. 

Cerićka je prije Pariza bila 13. na olimpijskoj rang-listi, međutim osvajanjem bronzane medalje na takmičenju koje je, prema riječima selektora Gradimira Crnogorca, jače i od samog Evropskog prvenstva, napredovala je četiri pozicije i sada je deveta na svijetu.

Inače, ovo je našoj džudistkinji najbolji rezultat od osvajanje srebrene medalje na Evropskom prvenstvu prošle godine, kada je osvojila 240 bodova, a do kraja kvalifikacija za Olimpijske igre se nada da će se uspjeti plasirati među osam najboljih na svijetu i na taj način imati status nositeljice u Rio de Janeiru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.