Liga prvaka

United jedva, PSV bolji od Wolfsburga

Edmir Škorić

Manchester United i PSV bili su sigurni pred svojim navijačia u mečevima četvrtog kola grupe B Lige prvaka.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio CSKA i jedva stigao do nove pobjede. 

Jasno, United je imao potpunu dominaciju večeras protiv Moskovljana, ali ono što se kaže - lopta nije htjela u gol u prvih 80-ak minuta.

Krenimo redom. Rooney je u četvrtoj minuti pucao malo pokraj gola gostiju, u devetoj je Rojo u dobroj prilici, ali i njemu fali završnica. Igrala se 15. minuta kada je Mata propustio stopostotnu šansu, odnosno Akinfejev je to sjajno odbranio.

Akinfejev brani i u 32. minuti udarac Lingardu, a u 36. minuti Young puca pored gola. 

I u nastavku su se redale šanse pred golom CSKA,  prijetili su domaći na sve načine, ali Akinfejev se nije dao savladati. Ipak, uspio je Rooney da se iskupi i na asistenciju Lingarda u 79. da pogodio za trijumf Crvenih vragova, koji sada imaju sedam bodova i na vrhu su grupe B.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV se bodovno izjednačio s Wolfsburgom (obje po šest) nakon večerašnje pobjede u Eindhovenu u međusobnom okršaju (2:0). Vodeći gol postigao je Locadia u 55. minuti, a pobjedu Holanđanima je ovjerio De Jong golom u 86. minuti susreta.

Liga prvaka, gupa B:
Manchester - CSKA 1:0 (Rooney 79)
PSV - Wolfsburg 2:0 (Locadia 55, De Jong 86)


Wayne Rooney Goal - Manchester United vs CSKA... by sports-live1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.