Martial skrivio penal, pa donio bod Unitedu u hladnoj Moskvi

Liga prvaka

Martial skrivio penal, pa donio bod Unitedu u hladnoj Moskvi

Edmir Škorić

Nogometaši Wolfsburga upisali su pobjedu nad PSV-om, dok je United osvojio bod u Moskvi.

Manchester United je gostovao u hladnoj Moskvi kod prvaka Rusije, te je osvojio bod, mada su očekivanja Crvenih vragova bila veća.

Već u 15. minuti hladan tuš za Engleze. Anthony Martial je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, pa je opravdano dobio žuti karton i dosuđen je penal za Moskovljane. Eremenku je penal odbranio David de Gea, ali je Seydou Doumbia natrčao i pogodio.

Musa je u 30. minuti mogao da udvostruči vodstvo CSKA, ali je De Gea sjajno odbranio. United je u nastavku bio opasniji, puno agresivniji. U 60. minuti Rooney je imao šansu, šutirao je dobro glavom ali je Akinfejev odbranio.

Martial se iskupio za situaciju iz 15. minute u 65. minuti, kada je zabio za poravnanje na 1:1. Valencia je ubacio, a Francuz glavom loptu šalje u mrežu Rusa uz pomoć Akinfejeva, koji nije najbolje reagovao.

Wolfsburg je pred svojim navijačima bio siguran protiv PSV-a. Gosti iz Eindhovena posustali su u nastavku. Bas Dost je na početku drugog dijela donio prednost njemačkom timu, da bi u 57. minuti Kruse postavio konačnih 2:0.

Wolfsburg je lider u grupi B sa šest bodova, dok je PSV posljednji s tri boda. United i CSKA imaju po četiri boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa B:
Wolfsburg - PSV 2:1 (Dost 46, Kruse 57)
CSKA - United 1:1 (Doumbia 15/ Martial 65)


1-0 Seydou Doumbia Goal after a missed Penalty... by zidanekrisz
Anthony Martial Goal 1-1 CSKA Moscow vs... by gentaa

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije