BiH - Irska igraju u petak

Britanci predviđaju: U Zenici će biti 1:1

Edmir Škorić

Sportsmole je odlučio da najavi utakmicu baraža između Bosne i Hercegovine i Irske, koja se u petak igra u Zenici.

Britanski portal smatra da se radi o dvije izuzetno kvalitetne selekcije, te da će prvi susret završiti bez pobjednika, rezultatom 1:1.

"BiH je ostvarila tri važne pobjede i uspjela da se domogne trećeg mjesta u grupi B iza Belgije i Velsa. Veći dio posla učinjen je bez najboljeg igrača Edina Džeke, ali se sada vratio i već je pokazao kvalitet u zadnjim nastupima za Romu. BiH nikada prije nije igrala na Evropskom prvenstvu, ali su uspjeli da naprave povijesni rezultat prije dvije godine, kada su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Da bi uspjeli, Bosanci moraju da sruše lošu tradiciju kada su u pitanju mečevi baraža", piše na Sportsmole.co.uk.

"Lagana pobjeda nad Velsom jasno pokazuje da BiH nije mjesto gdje se može lako doći do dobrog rezultata. A i povratak Džeke bi mogao biti dosta važan. Irska će, pak, nastojati da se oporavi od šoka i poraza od Poljske, ali morat će puno toga pokazati u petak ako žele pred svojim navijačima izboriti prolaz na EP", stoji u analizi utakmice.

Kao mogući sastav BiH Sportsmole je objavio sljedećih 11:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Begović; Mujdža, Spahić, Šunjić, Zukanović; Pjanić, Hadžić, Salihović, Višća, Ibišević, Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.