Novi dres reprezentacije podijelio navijače

Podijeljena mišljenja navijača o novom dresu

Novi dres reprezentacije podijelio navijače

M. Šljivak

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je jučer izgled novih dresova fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naša selekcija će u duele s Ircima ući s novim dresovima, dizajniranim po najvećim standardima ove kompanije.

U petak će u Zenici naša selekcija istrčati s plavo-žutom garniturom, odnosno domaćem dresu, kojeg će koristiti na domaćim utakmicama u budućnosti.

Revanš u Dublinu će biti prilika da se prikaže i gostujuća garnitura, koja je bijele boje.

Navijači naše selekcije imaju podijeljeno mišljenje što se tiče novih dresova. Neki smatraju da je dres idealan i odlično dizajniran, a ima i onih kojima je novi dres potpuno razočaranje.

"Meni se dopada. Šteta što umjesto žute nije isključivo zlatna. Bilo bi moćno", riječi su jednog od navijača.

Drugi navijač naše selekcije smatra da je moglo mnogo bolje i da nas je Adidas "zakinuo", jer smo mala reprezentacija.

"Normalno da ćemo dobiti šablonski dres kao i sve manje reprezentacije, jer se tržište svodi na 3-4 miliona sa dijasporom, a realno ako se proda oko 100 tisuća originala, Adidas treba slavlje da napravi. Kao drugo ovo je šablonski dres 2 ili 3 reda, jer novi Adidasovi dresovi više neće imati tri linije na rukavima, kao kod Švaba ili kako će ubuduće biti kod velikih evropskih ekipa. Uglavnom, koliko para toliko i muzike", smatra bh. navijač.

Žuta boja na dresu je također predmet rasprave među navijačima naše selekcije.

"Ovako kad gledam ovaj plavi dres nije toliko loš, ali ostajem još uvijek pri stavu da žuta boja nema šta tražiti na našem dresu. Jedino bih lično se mogao pomiriti sa zlatnom", napisao je još jedan od navijača naše reprezentacije. 

S druge strane pojedini smatraju da je kvalitet ipak bitniji od izgleda.

"Ovaj plavo-žuti odlično izgleda na čovjeku. I žuta uopšte nije jarka, baš se onako lijepo uklapa, a o kvaliteti da ne govorim. Nije sve ni u izgledu i kvalitet je veoma bitan, a Adidas je ipak Adidas i sigurna sam da su u tom segmentu urađeni po najvećim standardima", napisala je navijačica BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako su ukusi različiti, jedino je bitno da novi dres bude sretan našoj reprezentaciji. U tome su bar svi posve složni...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.