Valbuena u centru seks skandala

Benzema i Valbuena: Stvari koje biste trebali znati

O. Lekić

Mathieu Valbuena umiješan je u jedan od najvećih seks skandala u historiji fudbala i postavlja se pitanje da li će njegova supruga, Fanny Lafon, stajati uz njega. 

Naime, 4. novembra Karim Benzema je uhićen u Francuskoj zbog optužbi da je pokušao ucijeniti Valbuenu zbog seks snimka koji je povezan s fudbalerom Lyona. 

Postoje stvari koje bi svi, koji se interesiraju za ovaj skandal, trebali znati o Fanny Lafon, Karimu Benzemi i Mathieu Valbueni. 

5. Ženska osoba na snimku nije poznata

Associated Press prenio je da je Benzema u pritvoru zbog seks snimka koji je povezan s Mathieuom Valbuenom. Neki francuski mediji prenose da je napadač Real Madrida samo dao savjet igraču Lyona kako bi trebao platiti ucjenjivačima. 

Guardian je objavio da je snimak snimljen mobilnim telefonom, te da ucjenjivaču prijeti petogodišnja zatvorska kazna. 

Nije poznato da li se na snimku nalazi Fanny Lafon ili neke druga ženska osoba.  Ukoliko Valbuena na snimku nije s dugogodišnjom suprugom mogao bi, osim pravnih, imati i bračnih problema.

4. Pomogla mu je u teškim trenucima

Valbuena je 2014. godine dao intervju za francuske medije u kojem je otkrio da je Lafon s njim od 2009. godine. U tom periodu Francuz je prolazio kroz težak period u karijeri. 

On je tad igrao za Marseille, a trener Didier Deschamps, rekao je da Valbuena nema budućnosti u timu. 

"Upoznao sam Fanny 2009. godine kad sam prolazi kroz težak period u Marseilleu. Ona mi je pomogla, a danas živimo skupa. Donosi mi ohrabljenje. Ona zna kad mora otići od mene, kad mora doći do mene. Nemam porodice u blizini tako da mi je bitno da kraj sebe imam nekog ko me voli", rekao je Valbuena pred Svjetsko prvenstvo 2014. godine. 

3. Od početka skandala Lafon je na društvenim mrežama neaktivna

Iako je često objavljivala stvari na društvenim mrežama, Lafon je obrisala Facebook profil, te je profil na Instagramu označila privatnim.

Interesantno je da ispod njene profilne slike na Instagramu piše: "Sreća nije ono što želimo, nego je sreća kad cijenimo ono što imamo". 

Neki mediji pronašli su novi Facebook profil od supruge Valbuene, no na njemu nema previše informacija. Također, njen Twitter profil nije aktivan od oktobra prošle godine. 

2. Benzemi je ovo drugi seks skandal

Prije pet godina nekoliko francuskih fudbalera bilo je uključeno u skandal koji je bio povezan s silovanjem 16-godišnje Zahie Dehar. 

Među njima, bio je i Karim Benzema koji je i tad rekao da je pokušavao riješiti problem s ucjenjivačima. Od tad, napadač Real Madrida je dobio dijete s bivšom djevojkom Chloe de Launay, te se povezivao s popularnim modelima i pjevačicama.

1. Valbuena je imao težak život

Mathieu Valbuena imao je mnogo poteškoća u karijeri. Zbog njegove visine odbili su ga u Bordeauxu. 

Od tad, činilo se da neće uspjeti ništa postići u karijeru. Pogotovo kad ga je Didier Deschamps, koji je 2009. godine vodio Marseille pokušao izbaciti iz kluba. Godinu dana kasnije je imao tešku saobraćajnu nesreću, te se iz nje uspio izvući bez povreda. 

Vrijedi spomenuti i nedavni incident kad su mu navijači Marseillea prijetili smrću na susretu između Lyona, njegovog sadašnjeg kluba, i bivšeg kluba, tj. Marseillea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.