Foto: EPA

Poraz Reala

Khimky šokirao Madrid

M. Šljivak

Ruski Khimky pobijedio je u Madridu Real 85:82 u susretu 6. kola grupe A Eurolige.

Sjajnom igrom ruski tim je stigao do velike pobjede nad aktuelnim prvakom Evrope.

Vodili su većim dijelom utakmice. Imali su i dvocifrenu prednost sredinom igre u drugom periodu, ali se Kraljevi vraćaju, te na odmor odlaze sa samo minus dva, 44:42.

Uspio je Real na početku treće dionice da dođe do tri poena prednosti (50:47), ali gosti prave ponovo veliku seriju od 13:2, te ponovo podižu prednost, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo sa tri razlike u korist Khimkyja, 66:63.

Neizvjesnu završnicu je donio ovaj meč. Iako je Khimky konstantno vodio, a u posljednjih 20 sekundi se ušlo vodstvom ruskog tima 82:80.

Llull je potom stao na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je međutim samo jedno bacanje, nakon čega na drugoj strani Shved pogađa oba za 84:81. Do kraja je Khimky lagano završio posao za konačnih plus tri, 85:82.

Tyrese Rice je predvodio goste sa 18 poena u ovom meču, dok je za Real Sergio Rodriguez ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.