Fener savladao Real Madrid, novi poraz Zvezde

Treće kolo Eurolige

Fener savladao Real Madrid, novi poraz Zvezde

E. Čaušević

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras Real Madrid rezultatom 77:66 u okviru trećeg kola Eurolige grupe A.

Fener je odigrao sjajnu utakmicu na domaćem parketu i zasluženo upisao pobjedu protiv aktuelnog prvaka Evrope. Domaće su do pobjede vodiili Udoh Ekpe i Luigi Datome koji su ubacili po 15 poena.

U protivničkoj ekipi najefikasniji bio je Felipe Reyes sa 15, devet je ubacio Rudy Fernandez, a po osam poena dodali su Sergio Rodriguez i Gustavo Ayon.

Turska ekipa nakon tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz, dok je kraljevskom klubu ovo već drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Eurolige.

Također, u okviru iste grupe snage su odmjerili Khimky i Crvena zvezda, a domaća ekipa ubjedljivo je slavila rezultatom 91:53.

Najefikasniji u domaćem timu bio je James Augustine sa 14 poena, dok je dva manje dodao Zoran Dragić. U ekipi Crvene zvezde istakao se Maik Zirbes sa 15, dok je Mekel Gal dodao devet poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimkyju je ovo bila druga pobjeda, dok je Zvezda upisala drugi ubjedljiv poraz.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.