Odigrana tri susreta Druge francuske lige

Novi poraz Sušićevog Eviana, hattrick za šest minuta

Adnan Beganović

Odigrana su tri susreta 15. kola Druge francuske lige, a Evian kojeg s klupe predvodi nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, pretrpio je poraz na gostovanju kod Toursa.

Ekipa Toursa slavila je sa 2:1, iako je od 67. minute igrala sa igračem manje. Tours je u vodstvo stigao u 13. minuti preko Santamarije, da bi u 49. Centonze stvari vratio na početak. I kada se očekivao kraj, tačnije u 90. minuti Kouakou je donio pobjedu Toursu.

Do pobjede je stigao i Dijon, koji je na domaćem terenu savladao Clermont rezultatom 4:1, a tri pogotka i to za samo šest minuta (25., 29., 31.) postigao je Julio Tavares. Za Dijon je još pogodio Said, dok je počasni pogodak za Clermont postigao Boulaya.

Siguran trijumf od 3:0 i to na gostovanju kod Creteila upisao je Nancy. Dale u 28., Di Bartolomeo u 50. (autogol) i Robic su bili strijelci za Nancy.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.