16. kolo Premijer lige BiH

Zrinjski protutnjao Koševom, Radnik slavio u Vitezu

Fudbaleri Zrinjskog su na Koševu rezultatom 3:0 savladali Olimpic i tako ostali u samom vrhu premijerligaške tabele.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Zrinjski je u trećoj minuti imao stopostotnu priliku za vodstvo, ali je Jasmin Mešanović sa svega nekoliko metara promašio prazan gol. Gosti iz Mostara su u prvom dijelu igre bili ozbiljniji tim, a nagrada za bolju igru stigla je u 43. minuti. Nesretni strijelac pogotka za Plemiće bio je Bojan Regoje, koji je zatresao vlastitu mrežu.

Domaći tim je u nastavku zaigrao bolje, ali nije uspijevao do poravnanja. Prijetili su Muharemović i Karić, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju priliku za Olimpic imao je Hadžić u 80. minuti. Napadač Vukova je šutirao glavom, ali je Lončarić bio siguran.

Zrinjski je svoj drugi gol na utakmici postigao u 81. minuti, kada je pogodio Zakarić, a tada je bilo jasno da će tri boda krenuti put Mostara. Plemići su do kraja postigli još jedan gol, a u 85. minuti je pogodio Petrak.

U duelu Viteza i Radnika viđen je samo jedan pogodak, ali je bilo mnogo uzbuđenja. U prvom poluvremenu su isključeni Jevtić iz Viteza i Jakovljević iz Radnika, da bi u 63. minuti drugi žuti karton dobio Nusmir Fajić.

Obje ekipe imale su po nekoliko prilika i poluprilika za puni plijen, ali je pitanje pobjednika odlučeno u 87. minuti kada je Marko Obradović savladao golmana domaće ekipe. 

Premijer liga, 16. kolo:

Olimpic - Zrinjski 0:3 
Vitez - Radnik 0:1

OLIMPIC: Bandović, Imamović, Regoje, Brković, Muharemović, Pandža, Hugo, Karić, Handžić, Jusufović, Hadžić.

ZRINJSKI: Lončarić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ. Tirić, Jevtić, Muminović, Basara, Pezo, Šantić, Livančić, Pilipović, Anastasov, Fajić, Đurić.

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Hadžić, Obradović, Ostojić, Jakovljević, Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.