Džidić: Respekt Radniku, bodovi ostaju u Vitezu

Vitez želi nastaviti pozitivan niz

Džidić: Respekt Radniku, bodovi ostaju u Vitezu

D. Kurbegović

Povodom sutrašnje utakmice između Viteza i Radnika iz Bijeljine održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili pomoćni trener domaćih Jasmin Džidić i prvotimac Borislav Pilipović.

Vitez se trenutno nalazi na solidnom osmom mjestu sa šest bodova prednosti u odnosu na ekipe koje se bore za opstanak. Ono što je sigurno jeste da tu bodovnu prednost žele dodatno povećati, a prvu priliku za to vide upravo u utakmici protiv Radnika.

"Sigurno da smo u dobroj formi i pozitivnom nizu rezultata. Dočekujemo ekipu Radnika koju maksimalno respektujemo. Respekt zaslužuje i njihov trener koji je složio čvrstu i discipliniranu ekipu koja do ove utakmice u Vitezu nema poraza na gostujućem terenu. U sedam utakmica primili su samo dva gola, a njihova obrana predvođena je možda ponajboljim golmanom u ligi Asmirom Avdukićem. Ono što mogu reći u ime kluba i ekipe jeste da će Vitez ovu utakmicu pobijediti. Cilj nam je da nanesemo Radniku prvi poraz ove sezone na gostujućem terenu i tako nastavimo svoj pozitivni niz", riječi su pomoćnog trenera Džidića.

Igrači nakon tri vezane pobjede priželjkuju i četvrtu.

"Očekuje nas teška utakmica na teškom terenu, ali u ekipi vlada dobra atmosfera i raspoloženje i to se ne bi trebalo narušiti ni poslije subote. Radniku želimo sve najbolje, a nama tri boda. Bit će to teška i neizvjesna utakmica, gosti su kvalitetna ekipa što pokazuju i njihovi rezultati, ali mi u subotu idemo na pobjedu i nadam se da ćemo je i ostvariti", istakao je Borislav Pilipović jedan od najboljih igrača kluba u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige između Viteza i Radnika igra se u subotu s početkom od 13.00h na Gradskom stadionu u Vitezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.