Muharemović: Moramo se boriti za svaki bod

Olimpic sutra dočekuje Zrinjski

Muharemović: Moramo se boriti za svaki bod

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpica sutra na Koševu dočekuju mostarski Zrinjski u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaler Olimpica Veldin Muharemović kazao je da se njegova ekipa trenutno nalazi u teškoj situaciji, ali da njegovi saigrači trebaju zaboraviti šta je bilo u dosadašnjem dijelu sezone, te da se trebaju fokusirati na utakmice koje slijede.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Ono što je bilo u glavi bilo je i trebamo se usredotočiti na naredne utakmice. Zrinjski se bori za sami vrh, a mi smo tu gdje jesmo. Međutim, nijedna ekipa nije nepobjediva pa tako i Zrinjski", rekao je za Muharemović za SportSport.ba.

Defanzivac sarajevske ekipe dodao je da vjeruje da njegov tim ima kvalitet, te da se trebaju potruditi da do zimske pauze osvoje maksimalan broj bodova.

"Trebamo se fokusirati na zeleni teren i boriti se za svaki bod. Sistem lige je takav da smo u situaciji da se borimo za opstanak i to se Olimpicu nije desilo u prethodnih pet sezona. Nije nam mjesto tu gdje jesmo, ali svi vjerujemo da ćemo se vratiti još jači", dodao je fudbaler Olimpica, te dodao:

"Svaki igrač mora dati maksimum protiv Zrinjskog. Dobra stvar u fudbalu je što imaš mogućnost da u narednim utakmicama ispraviš greške iz prethodnih", rekao je Muharemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Olimpica i Zrinjskog igra se sutra na stadionu Koševo od 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.