Zanimljiv intervju legende Plavaca

Drogba podržava Arsenal u borbi za titulu

Midhat Šljivak

Dugogodišnji napadač Chelseaja, Didier Drogba, podržao je velikog rivala Arsenal u borbi za titulu u Premiershipu.

Legenda tima sa Stamford Bridgea smatra kako su Plavci u prevelikom zaostatku, te da navija za Arsenal, zbog Petra Čecha.

"Mislim da će Manchester City biti najveći kandidat za naslov, baš kao što je to slučaj i prethodnih godina", rekao je Drogba, te je dodao:

"Nažalost, Chelsea je u velikom zaostatku. Smatram da ne mogu do naslova, pa ću podržati mog prijatelja Petra Čecha i Arsenal", izjavio je nekadašnji napadač Plavaca.

Komentarisao je i igre najboljeg strijelca Premiershipa, Jamieja Vardyja

"Trenutno je efikasan. Postizanje pogodaka u timu poput Leicestera je jedna, a postizanje golova na većem nivou je druga stvar. Ipak, ono što on postiže je fantastično", istakao je Drogba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drogba je devet sezona nosio dres Chelseaja, a postigao je 164 pogotka u 381 nastupu za londonski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.