Foto: EPA

Liga prvaka, grupa A

Uvjerljivi i nezaustavljivi PSG, Real se kockao

Midhat Šljivak

PSG i Real Madrid došli su do pobjeda u petom kolu grupe A Lige prvaka.

Dolazak Zlatana Ibrahimovića u Malme je izazvao veliku pažnju, a na kraju je Ibra postigao gol u pobjedi protiv bivšeg tima od 5:0.

Lagano je francuski prvak stigao do tri boda. Rabiot je pogodio nakon tri minute, Di Maria je u 14. minuti povećao prednost na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku Zlatan i Di Maria drugim golom povećali prednost na 4:0. Konačnih 5:0 postavlja Moura sjajnim golom u 82. minuti.

Malme je u ovom susretu promašio penal...

Real je savladao Shakhtar s 4:3..

Kraljevi su nošeni Ronaldom stigli do još jedne  pobjede. CR u ovom susretu postigao dva gola uz dvije asistencija za visoku pobjedu kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rezultat je u 77. minuti smanjio Alex s penala, da bi na 2:4 smanjio Dentinho šest minuta kasnije. Alex je potom pogodio za 4:3, te je vratio neizvjesnot, ali je do kraja ostao ovaj rezultat, te je Real stigao do pobjede.

Grupa A, 5. kolo:

Malmo - PSG 0:5 (Rabiot 3', Di Maria 14', 68', Ibrahimović 50', Mora 82')
Shakhtar - Real Madrid 3:4 (Alex 77'p, 88', Dentinho 83' / Ronaldo 18', 70', Modrić 50', Carvajal 52')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.