PSG pao u Madridu, Nacho presudio Parižanima

Liga prvaka, grupa A

PSG pao u Madridu, Nacho presudio Parižanima

Edmir Škorić

U grupi A večeras su pobjede slavile domaće ekipe - Real Madrid i Šahtar.

Real i PSG su u Parizu igrali bez golova, a nije previše toga viđeno ni u Madridu, mada je domaći tim uspio ipak da ostvari pobjedu.

PSG je dobru šansu imao preko Ibrahimovića u 23. minuti, no Šveđanin nije bio dovoljno precizan. Nedugo zatim je Ibrahimović imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, no ništa.

U 30. minuti Navas dobro reaguje na oštar ubačaj Auriera. Nacho je zamijenio Marcela u 33. minuti, a samo dvije minute kasnije pogodio mrežu francuskog kluba. Pospremio je loptu koja se odbila nakon udarca Tonija Kroosa.

Rabiot u 37. minuti pogađa stativu, potom dvije minute kasnije šutira pored gola, a do odlaska na odmor još jednu šansu ne koristi Ibrahimović. Bilo je još uzbuđenja u samoj završnici prvog dijela, no ostalo je 1:0.

U nastavku nije bilo promjena, Real je tako stigao do treće pobjede i učvrstio se na poziciji broj jedan u grupi A sa 10 bodova, dok PSG ima sedam bodova.

Šahtar je s 4:0 deklasirao Malmo i stigao tako do prvih bodova. Gladkyj, Srna i Alves Da Silva, te Teixeira su bili strijelci za ukrajinski tim.

Liga prvaka, grupa A:

Real - PSG 1:0 (Nacho 35)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šahtar - Malmo 4:0 (Gladkyj 29, Srna 48 - penal, Alves da Silva 55, Teixeira 73)


Goal Nacho - Real Madrid 1-0 PSG - 03-11-2015 by Bundes_Liga
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.