FOTO: EPA

Slijedi kazna za Rooneya?

Rooney zbog alkohola propušta Wolfsburg

Engleski reprezentativac Wayne Rooney izostavljen je sa popisa za večerašnji susret Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Wolfsburg i Manchester United. 

Prema pisanju tamošnjih medija, Wayne Rooney nije izostavljen zato što je povrijeđen nego zato što su mu na testiranju u kampu Manchester Uniteda u Carringhtonu pronađeni tragovi alkohola u krvi. 

Rooney bi se, ukoliko se glasina ispostavi kao tačna, mogao naći pred težom disciplinskom kaznom i osim njega u Wolfsburg još nije otputovao ni Morgan Schneiderlin koji je povrijeđen. 

Igrači koje je Van Gaal poveo u Njemačku: David De Gea, Sergio Romero; Paddy McNair, Chris Smalling, Guillermo Varela, Cameron Borthwick-Jackson, Daley Blind, Matteo Darmian; Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick, Sean Goss, Nick Powell, Ashley Young, Jesse Lingard, Andreas Pereira, Juan Mata; Memphis Depay, Marouane Fellaini, Anthony Martial. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Wolfsburga i Manchester Uniteda počinje u 20:45 sati. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.