Žrijeb 1/16 finala Evropske lige

Borussia protiv Porta, United i Sevilla miljenici sreće

Nakon žrijebanja parova osmine finala Lige prvaka, u Nyonu je održan i žrijeb za šesnaestinu finala Evropske lige.

U ovoj fazi takmičenja gledat ćemo nekoliko zanimljivih duela. Žrijeb je spario Borussiju i Porto, dva kluba koji kvalitetom nimalo ne zaostaju za ekipama iz knock out faze Lige prvaka, a interesantno će biti i u duelima Fiorentine i Tottenhama, Galatasarayja i Lazija, Villarreala i Napolija te Šahtara i Schalkea.

Manchester United je bio miljenik sreće jer mu je žrijeb dodijelio danski Midtjylland, dok će Sevilla kao prepreku na putu ka svojoj trećoj uzastopnoj tituli u ovom takmičenju imati ekipu Moldea.

Prve utakmice 1/16 finala Evropske lige na rasporedu su 18. februara, dok će se revanš mečevi odigrati sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parovi 1/16 finala Evropske lige:

Valencia - Rapid Beč
Fiorentina - Tottenham
Borussia Dortmund - Porto
Fenerbahče - Lokomotiv Moskva
Anderlecht - Olympiakos
Midtjylland - Manchester United
Augsburg - Liverpool
Sparta - Krasnodar
Galatasaray - Lazio
Sion - Braga
Šahtar - Schalke
Marseille - Athletic Bilbao
Sevilla - Molde
Sporting - Leverkusen
Villarreal - Napoli
St. Etienne - Basel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.