Ferguson odlučuje ostaje li Van Gaal

Van Gaalova sudbina u Fergusonovim rukama?

Endin Čaušević

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal nalazi se na izlaznim vratima kluba sa Old Trafforda.

Loši rezultati Uniteda u domaćem prvenstvu i ispadanje iz Lige prvaka mogli bi holandskog stručnjaka koštati posla. Prema pisanju engleskih medija legendarni menadžer ove ekipe Sir Alex Ferguson učestvovati će u odluci čelnika tima oko situacije sa Van Gaalom.

Posljednjih dana dosta se špekuliše da će Jose Mourinho doći na mjesto Van Gaala, a to se sada pita i Ferguson. Navodno, vlasnici kluba zatražili su pomoć legendarnog Ferigieja u čijim rukama je sudbina Van Gaala. Poznato je da su Mourinho i Ferguson u dobrim odnosima i to bi dodatno moglo utjecati na odluku Škota.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Većina navijača kluba sa Old Trafforda nada se da će Holanđanin uskoro napusiti klub, te da će na njegovo mjesto doći Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.