Prema izboru Sky Sporta

Edin Džeko predvodi ekipu najvećih razočarenja Serije A

Italijanska Seria A je u ovoj sezoni ponudila veliki broj iznenađenja. Mnogo je onih koji su potpuno razočarali, bilo da je riječ o klubovima ili individualacima.

Na našu žalost, među fudbalerima koji igraju ispod svakog nivoa nalazi se i Edin Džeko, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je na Olimpico stigao kao najveće pojačanje rimskog kluba u ljetnom prelaznom roku.

Osim Džeke, u ekipi onih koji su najviše podbacili nalaze se i mnoga poznata imena, među kojim vrijedi istaći Hondu, Hernanesa, Moratu...

Ugledni Sky Sport je od igrača koji su najviše podbacili sastavio jedan, po imenima, veoma respektabilan tim, a za trenera su izabrali Rudija Garciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku pogledajte listu od jedanaest igrača koji su potpuno zakazali u ovoj sezoni.

Diego Lopez - Milan

Iskusni golman Milana Diego Lopez bilježi sezonu za zaborav. Za Rossonere je branio u samo osam ligaških utakmica, a savladan je čak 14 puta. Lopez već neko vrijeme nije prvi golman Milana, a svoje mjesto je ustupio čak osamnaest godina mlađem kolegi Donnarummi, koji je ukazanu priliku u potpunosti iskoristio.

Mauricio - Lazio

Stoper rimskog Lazija predstavlja najslabiju tačku Nebeskoplavih, koji igraju vrlo lošu sezonu. Mauricio je član odbrane kluba koji je do sada primio čak 26 golova u Seriji A, a u nekoliko navrata je bio direktni krivac za loše rezultate svog kluba. Sklon je žutim i crvenim kartonima, kao i kiksevima koji podižu pritisak navijačima Lazija.

Antonio Rudiger - Roma

Rudiger je u nekoliko situacija bio fatalan za ekipu Rome, koja na sve načine želi prekinuti seriju loših rezultata. Njemački stoper po mišljenju mnogih stručnjaka odavno ne zaslužuje igrati u prvoj postavi Vučice, ali mu Garcia još uvijek vjeruje, što je dokaz da se Castan još nije oporavio.

Mattia De Sciglio - Milan

De Sciglijevi igrački kvaliteti nisu sporni, ali on ne napreduje toliko brzo kao što se očekivalo. De Sciglio ove sezone stagnira, odigrao je 16 utakmica u crveno-crnom dresu ali nije napravio ništa spektakularno. Njegova bolja izdanja i te kako nedostaju ekipi Siniše Mihajlovića, koja je ponovo neuvjerljiva.

Felipe Anderson - Lazio

Felipe Anderson je neko ko je i ove sezone trebao biti onaj igrač koji pravi razliku na terenu. Na žalost pristalica Lazija, Anderson igra daleko ispod očekivanja i nije ni sjena fudbalera koji je prošle sezone bio hit u Seriji A. Čini se da su njegove fenomenalne partije bile samo bljesak.

Geoffrey Kondogbia - Inter

Inter je Kondogbiju ovog ljeta platio ogromnih 35 miliona eura, ali za sada izgleda kao da su uzalud bacili novac. Kondogbia je mlad i pred njim je vjerovatno odlična karijera, ali je u Interu potpuno podbacio. Da li je preplaćen, ili se samo još uvijek nije dovoljno snašao, pokazat će vrijeme.

Hernanes - Juventus

Hernanes je ove sezone toliko loš da je natjerao Allegrija da promijeni taktiku. Nekadašnji fudbaler Lazija, u kojem je igrao u životnoj formi, nikako da zaigra na svom nivou, a za njega je sve manje vremena jer mu je već 30 godina.

Keisuke Honda - Milan

Keisuke Honda je prošle sezone igrao mnogo bolje nego što je to slučaj u ovoj. Reprezentativac Japana je u Seriji A odigrao 12 utakmica, a njegov učinak je zaista preskroman. Niti jedan gol i jedna asistencija nikako ne priliče fudbaleru od kojeg se očekuje da bude vođa Rossonera.

Juan Manuel Iturbe - Roma

Iturbe je povredama Gervinha i Salaha imao idealnu priliku da dokaže da zaslužuje igrati u Romi. Njegova je nesreća što za vrijeme igranja u Romi ničim nije opravdao novac koji su sa Olimpica prošlog ljeta za njega poslali Veroni.

Juan Iturbe je odigrao 12 utakmica, a njegov učinak je jedan gol i jedna asistencija. Ovaj 22-godišnji fudbaler se nije snašao u ekipi Vučice, pa je dogovorio odlazak u Watford, za koji će nastupati od januara.

Alvaro Morata - Juventus

Mislili smo da je u prošloj sezoni Morata dokazao da ga se Real Madrid olako riješio, ali nas je ove natjerao da razmislimo još jednom. Napadač Juventusa je nastupio u 15 utakmica, a poražavajuća je statistika da se u strijelce upisao samo jednom.

Edin Džeko - Roma

Edin Džeko je u Romi najavljivan kao spektakularno pojačanje, kojim će klub sa Olimpica napokon riješiti sve napadačke probleme. Nažalost, naš reprezentativac je u bordo dresu u potpunosti podbacio i prava je sreća što nema toliko kvalitetnu konkurenciju, jer bi vjerovatno završio na klupi.

Iako je Džeko radio veliki posao za ekipu, što su mnogo puta potvrdili i Garcia i njegovi saigrači, od njega se ipak očekivalo više golova. Reprezentativac BiH je u dresu Vučice u Seriji A odigrao 15 utakmica a postigao je svega tri pogotka, uz jednu asistenciju.

Interesantno, Džeko je od tri ligaška pogotka samo jednom bio strijelac iz igre. Protiv Lazija i Torina se u listu strijelaca upisivao sa bijele tačke, dok je jedini pogodak iz igre postigao Juventusu i to još u drugom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.