Sjajni Musa i Spahićev incident

April: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015.

Dž. Mrakić

Mjesec april bio je dobar za košarkaška zbivanja u našoj zemlji.

Svjedočili smo eksploziji jednog od naših najvećih košarkaških talenata, jednom historijskom momentu za žensku košarku, ali i incidentu jednog od naših najpoznatijih nogometaša.

U narednim slajdovima možete vidjeti šta je obilježilo mjesec april.

Marica Gajić – prva Bosanka izabrana na WNBA draftu

Jedan od historijskih momenata za žensku košarku u BiH, ali i za bh. sport općenito, desio se 17. aprila u američkom Uncasvilleu.

Marica Gajić izabrana je u trećoj rundi drafta najjače ženske lige svijeta od ekipe Washigton Mysticsa i time je postala prva bh. košarkašica, ali i prva košarkašica iz jadranske lige, koja je izabrana na WNBA draftu.

Krilni centar turske ekipe Yakin Dogu najbolja je skakačica u historiji regionalne jadranske lige, a ovog ljeta predvodila je U-20 reprezentaciju Bosne i Hercegovina ka historijskom plasmanu u A diviziju.

Džanan Musa – 45 poena protiv Hrvatske

Jedan od najvećih košarkaških talenata koje je Bosna i Hercegovina ikada imala i koje će ikada imati. 

Nagovještaj toga da će biti ključni igrač kadetske reprezentacije na nadolazećim takmičenjima došao je u prijateljskom susretu protiv Hrvatske.

U KSC „Ilidža“ 1. aprila Bosna i Hercegovina slavila je protiv komšija rezultatom 99:95, a čak 45 koševa postigao je mladi Džanan Musa.

Susret je odigran u okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih u Bakuu i Evropsko prvenstvo u Kaunasu.

Emir Spahić – sukob sa zaštitarima i otkaz u Bayeru

Jedan od najpožrtvovanijih, ali nažalost i jedan od najnedisciplinovanijih nogometaša koje je naša reprezentacija ikada imala.

Pored svog nogometnog umijeća, iskustva igranja u tri lige petice i mogućnosti da igra na visokom nivou i u poznim godinama, u toku svoje karijere nerijetko je pažnju privlačio i nesportskim potezima.

Osmog aprila, na utakmici polufinala DFB Kupa između Bayera i Bayerna u BayAreni, prijatelji našeg najdugovječnijeg kapitena htjeli su preći u VIP ložu, međutim osiguranje im nije dozvolilo, što je izazvalo veliki bijes našeg stopera.

Incident je rezultirao tromjesečnom suspenzijom, novčanom kaznom i otkazom u timu iz Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.