Pet najvećih sportskih talenata Bosne i Hercegovine

Impresivan napredak bh. sporta

Pet najvećih sportskih talenata Bosne i Hercegovine

Dž. Mrakić

Nije tajna da je Bosna i Hercegovina oduvijek bila nepresušan izvor enormnih sportskih potencijala. Ipak, stanje u bh. sportu dugi niz godina bio je na niskim granama. Stvari se polako, ali sigurno, počinju mijenjati. U samo zadnje godinu-dvije po prvi put u historiji gledali smo rukometnu i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu. Nedavno je prvi put neki Bosanac i Hercegovac osvojio miting Dijamantne lige. Prije dvije godine Larisa Cerić osvojila je prvu evropsku džudo medalju za Bosnu i Hercegovinu u ženskoj konkurenciji. Prije dvije godine Hamza Alić osvojio je prvu evropsku medalju u „kraljici sportova“ za našu zemlju. Amel Mekić prije četiri godine osvojio je prvo evropsko zlato u olimpijskim sportovima.Zadnji u nizu uspjeha su, naravno, omladinski košarkaši. Naši juniori su po prvi put u historiji završili među četiri najbolje ekipe Evrope, naši kadeti donijeli su prvu (zlatnu) medalju za Bosnu i Hercegovinu u nekom od ekipnih olimpijskih sportova.

Ovaj veliki uspon bh. sporta nagnao nas je da vam predstavimo najveće sportske talente naše zemlje u ovom trenutku. Kako ne bismo dali primat niti jednom sportu, odlučili smo svakoj sportskoj disciplini, od onih u kojima smo do sada ostvarili velike rezultate, dodijeliti samo po jednog sportistu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.