Pamitit ćemo ga po Roland Garrosu

Maj: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015.

Dž. Mrakić

Maj 2015. godine ostat će u posebnom sjećanju našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru.

Damir Džumhur pružio je odličnu igru na ovogidšnjem French Openu, a u 3. kolu susreo se sa Rogerom Federerom.

Pored ovog događaja, koji je svakako bio najupečatljiviji, maj su obilježila i dva rukometna dešavanja.

Damir Džumhur – okršaj s najvećim svih vremena "bijelog sporta"

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur ima odličnu sezonu iza sebe. Nastupio je sva četiri Grand Slama, osvojio je tri Challenger titule i došao je do novog rankinga karijere.

Ipak, ono što je najviše obilježilo njegove nastupe u 2015. godini jeste okršaj s istinskom legendom ovog sporta, Švicarcem Rogerom Federerom. 

Džumhur je na French Openu stigao do 3. kola, gdje je, unatoč porazu od 0:3, pružio odličnu partiju protiv Federera, velikan „bijelog sporta“ ga je pohvalio, a prilikom jednog osvojenog poena dobio je i aplauz od najvećeg svih vremena.

Prethodno je na putu do 3. kola porazio teške protivnike i igrače s velikim iskustvom, Mikhaila Youzhnyja i Marcosa Baghdatisa.

Muhamed Toromanović – napuštanje reprezentacije

Jedan od najboljih rukometaša u historiji naše zemlje odlučio je napustiti rukometnu reprezentaicju Bosne i Hercegovine. 

Izrevoltirani Cazinjanin progovorio je o svom potezu za domaće medije, međutim i dalje nije poznato zbog čega se konkretno odlučio na ovaj potez. Pretpostavke su da je na snazi sukob sa selektorom Draganom Markovićem.

Muhamed Toromanović za reprezentaciju naše zemlje nastupao je od 2003. godine i jedan je od igrača s najviše nastupa, ali i najviše golova u državnom timu.

Također, na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio je jedan od najboljih igrača naše selekcije i svakako je njegov odlazak iz državnog tima veliki udar za našu reprezentaciju.

Mirsad Terzić – viceprvak Evrope

Kao i Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić uveliko je obilježio rukometnu historiju naše zemlje. Iako jedan od najboljih strijelaca naše reprezentacije, u Veszpremu već šest godina igra u fazi odbrane.

Na iznenađenje svih ljubitelja rukometa Veszprem je stigao do finala prošlogodišnje Lige prvaka, gdje je naposlijetku poražen od velike Barcelone.

Naš reprezentativac igrao je odlično u odbrani i pokazao je zašto je neizostavan član jedne od najjačih ekipa svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.