Lisice ponovo dijele vrh sa Arsenalom

Mreže mirovale u duelu Leicestera i Manchester Cityja

U pretposljednjoj utakmici 19. kola Premier lige Leicester i Manchester City su podijelili bodove odigravši meč bez pogodaka.

Manchester City je u prvom poluvremenu bio bolji rival od Leicestera, ali nije uspio krunisati svoju terensku inicijativu. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu susreta imao je Raheem Sterling u 27. minuti, kada je njegov udarac zaustavio Kasper Schmeichel.

City je bio konkretniji i u nastavku utakmice a novu dobru priliku za vodstvo imao je u 65. minuti, kada je šutirao Otamendi, ali se Schmeichel ponovo istakao. I domaći fudbaleri su u nekoliko navrata zaprijetili Hartu, ali se rezultat nije mijenjao.

Ostalo je do kraja 0:0 i s pravom se može reći da se od jednog od dva derbija 19. kola Premier lige očekivalo mnogo više.

Leicester se osvojenim bodom izjednačio na vrhu tabele sa Arsenalom, a sada obje ekipe imaju po 39 bodova. Sa druge strane, Manchester City je treći sa 36 bodova.

Premier liga, 19. kolo:

Leicester - Manchester City 0:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.