FOTO: EPA

Pravi se ekipa koja će srušiti Barcelonu

Perez odlučio: Real prodaje 10 igrača, među njima i Ronaldo

Adnan Beganović

Nakon sedamnaest odigranih kola u Primeri Real Madrid se nalazi na 3. mjestu tabeele sa dva boda manje od Atletica i Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Cristiano Ronaldo i društvo ne pružaju partije kakve se od njih očekuju i ukoliko se uskoro nešto bitno ne promijeni po tom pitanju, "kraljevski klub" će još jednu sezonu ostati bez trofeja.

Takva situacija ne ide u prilog ni predsjedniku Reala, Florentinu Perezu, koji se sve više nalazi na udaru navijača "kraljevskog kluba". Nezadovoljni su navijači Reala zbog Barcelonine dominacije, a navodno Perez ima plan kako da sruši katalonsku ekipu, a on podrazumijeva i prodaju velikog broja prvotimaca.

Španski novinar, Pipi Estrada, koji je dobro upoznat sa dešavanjim u Realu trvdi da će Perez u ljetnom prelaznom roku na transfer listu staviti čak 10 igrača. Prema njegovim informacijama Real će pokušati prodati Benzemu, Navasa, Jesea, Isca, Arbelou, Čeriševa, Kroosa, Keylora Navasa, kapitena Ramosa i najveću zvijezdu Cristiana Ronalda.

Naravno, neće svi biti prodani, ali Perez očekuje zaradu od oko 200 miliona eura od transfera pomenutih fudbalera, a s tim novcem krenuo bi u obnovu ekipe. Na vrhu liste želja Reala navodno se nalaze Robert Lewandowski, Eden Hazard i David de Gea i upravo ova trojica igrača oko kojih Perez želi sagraditi novi Real koji će prekinuti Barceloninu dominaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju treba naglasiti da će, ukoliko se ništa ne promijeni do kraja sezone, kofere spakovati i trener Rafa Benitez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.