Predviđaju mu blistavu karijeru

Stigao kao izbjeglica, pa zadivio trenera njemačkog velikana

Iz Njemačke nam stiže interesantna priča čiji su glavni akteri HSV i jedan mladi fudbaler koji je izbjegao iz Gambije.

Riječ je o Bakaryju Jatti, 17-godišnjem mladiću koji je samo jedan od nekoliko hiljada izbjeglica iz Gambije koji su u proteklom periodu stigli u Njemačku.

Interesantno, Jatta nikada u karijeri nije nastupao ni za jedan klub, ali se čini da bi uskoro mogao napraviti najbolji potez u životu.

Jatta je upisao fudbalsku akademiju Kannenberg, a treneri tog kluba koji su ga gledali na djelu su ga nekoliko mjeseci kasnije ponudili na probu u HSV.

"Bakary radi fantastično. Ostavlja sjajan dojam i zaista niko ne bi ni pomislio da nikada u svom životu nije nastupao ni za jedan klub", riječi su oduševljenog Brune Labbadije, trenera njemačkog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tamošnji mediji pišu da mladi Gambijac na treninzima Hamburga pokazuje nevjerovatne tehničke vještine, a neki idu toliko daleko da mu predviđaju da će postati nova zvijezda Bundeslige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.