Muhamed Bešić među najvećim greškama HSV-a

Danas nastupa za Everton

Muhamed Bešić među najvećim greškama HSV-a

Njemački bundesligaš Hamburg SV ove sezone ne bilježi zapažene rezultate u prvenstvu i trenutno zauzima tek devetu poziciju, a mnogi navijači razlog za to vide u nedovoljnoj afirmaciji igrača iz vlastite škole. 

Tako je renomirani portal Transfermarkt.de napravio analizu o funkcinisanju kluba i ujedno idealni sastav od 11 igrača koji se u mladosti nisu proslavili u HSV-u. Među njima je i bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

Naime, Bešić je prije nekoliko godina slovio za veliku nadu HSV-a, međutim nakon sukoba sa trenerom Thorstenom Finkom bio je primoran potražiti novu sredinu. U to vrijeme bio je na pragu prelaska u Dynamo Dresden, međutim u posljednji čas se odlučio za mađarski Ferencvaroš iz kojeg je 2014. godine prešao u redove Evertona. 

Najveću tržišnu vrijednost od igrača koji su ponikli u HSV-u imaju Heunh-Min Son (Tottenham) i Shkodran Mustafi (Valencia) koji vrijede 25 miliona eura, dok se našem Muhamedu Bešiću vrijednost procjenjuje na pet miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.