Porijeklom iz BiH

Mario Gavranović potpisao za Rijeku

Mario Gavranović, bivši švicarski reprezenativac koji je porijeklom iz BiH, potpisao je za Rijeku.

Ovaj dojučerašnji napadač Züricha u ponedjeljak je stigao u Dubai, a zatim dan kasnije obavio ljekarski pregled i sa Rijekom potpisao ugovor u trajanju od dvije i pol godine. Informacija je potvrđena i na klupskoj stranici. 

"Sretan sam što sam potpisao za Rijeku i radujem se izazovu. Vjerujem da ću svojim nastupima pomoći Rijeci da ostvari što bolje rezultate i spreman sam dati svoj maksimum na terenu", izjavio je Gavranović nakon potpisa ugovora.

Gavranović je prije Züricha nastupao za Schalke, Mainz, Yverdon-Sport, Xamax i Lugano, a za seniorsku reprezentaciju Švicarske je zabilježio 11 nastupa i pritom postigao četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.