Rijeka protutnjala Splitom i zasjela na vrh
Foto: PIXSELL

Velika pobjeda na Poljudu

Rijeka protutnjala Splitom i zasjela na vrh

Petnaesto kolo HNL-a donijelo je veliki jadranski derbi, koji su na Poljudu odigrali Hajduk i Rijeka.

Pobjedu je odnio gostujući tim, koji je do nje došao neočekivano lako. Rijeka je slavila sa 3:0, i tako zasjela na vrh tabele hrvatskog prvenstva.

Igrao se 28. minut kada je Bezjak pogodio za 1:0 i šok na Poljudu. Na 2:0 je u 41. minuti povisio Marin Tomasov, koji je eurogolom iz slobodnog udarca dotukao Splićane.

Balaj je u 50. minuti postigao treći gol za Rijeku i sve je tada već bilo jasno. Ostalo je do kraja 3:0, pa su se igrači Matjaža Keka radovali zasluženoj pobjedi.

Rijeka je nakon 15 kola vodeći tim HNL-a sa 31 bodom. Hajduk je na drugom mjestu sa 29, dok je Dinamo treći sa 27 bodova.

HNL, 15. kolo:

Hajduk - Rijeka 0:3

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti