Rijeka pobjedom u Zagrebu preuzela vrh tabele

Riječani i dalje bez poraza u ligi

Rijeka pobjedom u Zagrebu preuzela vrh tabele

Fudbaleri Rijeke su u prvoj utakmici 21. kola HNL slavili nad ekipom Zagreba rezultatom 2:0 i tako zasjeli na prvo mjesto na tabeli.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama i na odmor se otišlo sa početnim rezultatom. Prvi gol na utakmici viđen je u 54. minuti, kada je Bezjak pogodio za 1:0.

Isti igrač je samo devet minuta kasnije postigao svoj drugi gol na utakmici i tako otklonio sve dileme oko pobjednika.

Rijeka nakon 21. kola zauzima prvo mjesto na tabeli sa 43 boda, a od drugoplasiranog Dinama ima bod i utakmicu više. Zagreb je zakovan za dno sa svega devet bodova i čini se da će Pjesnici od naredne sezone sigurno biti član 2. HNL.

HNL, 21. kolo:

Zagreb - Rijeka 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.