Trener KŽK Čelik za SportSport.ba

Kecman: Uz podršku publike savladati Radivoj Korać

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras će u zeničkoj Areni od 18 sati dočekati lidera ženske regionalne lige ekipu Radivoj Koraća. Biće to sigurno interesantna i neizvjesna utakmica, kao što je bila ona prva u Beogradu, koju su u posljednjim sekundama riješile u svoju korist igračice prvaka Srbije.

Zeničanke su u prošlom kolu savladale Triglav u Kranju, te polako podižu svoju formu, što je dobar nagovještaj pred večerašnju utakmicu. Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman, govorio je o prvoj pobjedi, utakmici protiv Radivoj Koraća i očekivanjima do kraja sezone.

"Povratili smo samopouzdanje pobjedom u Sloveniji, imali smo dosta nesreće ove sezone, ali smo protiv Triglava djelovali dosta bolje. Mnogo vremena za odmor nemamo, stiže nam Radivoj Korać, koji u posljednje dvije godine ima samo jedan poraz. Oni su dobro ukonpokovana ekipa, odigrali smo dosta dobro u Beogradu u prvoj utakmici, nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz Slovenije, te ćemo učiniti sve da bodovi nadam se ostanu u Zenici", ističe Kecman.

Radivoj Korać ima mnogo dobrih košarkašica, dok Zeničanke ove sezone igraju bolje na strani.

"Na neki način ispadne da bolje igramo u gostima, ne znam zbog čega je to tako. Na strani smo neke utakmice odigrali dosta bolje nego domaće. Najveća opasnost iz ekipe Radivoj Koraća prijeti nam od Sanje Mandić, ona je motor ekipe, to je igračica proglašenu za najbolju košarkašicu u Srbiji za prošlu godinu. Ona je stvarno sjajna igračica, koja ima sve ovlasti u ekipi, probat ćemo je neutralisati što bi nam dosta olakšalo posao", nada se Kecman.

Čelik će nastupiti u najjačem sastavu, a nadaju se i većoj podršci s tribina.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Sve igračice su zdrave i spremne za utakmicu, nadam se da će doći i više publike, Radivoj Korać je tradicionalno nezgodan za našu ekipu, višestruki su prvaci Regionalne lige i sigurno mamac za publiku. Uz njihovu podršku sigurno ćemo lakše doći do cilja", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.