Kecman: Ako nam se pruži prilika, pokušat ćemo iznenaditi

KŽK Čelik gostuje Radivoj Koraću

Kecman: Ako nam se pruži prilika, pokušat ćemo iznenaditi

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika ostale su jedini predstavnik naše zemlje u drugom dijelu sezone u Regionalnoj ligi. Izabranice Slobodana Kecmana završile su treće u grupi "B", te su se plasirale među šest najboljih ekipa.

Drugi dio sezone kreće u ponedjeljak, kada će prvu utakmicu drugog dijela odigrati Medveščak i Kvarner, u utorak će KŽK Čelik gostovati u Beogradu kod prvog favorita za osvajanje lige u ovoj sezoni ekipe Radivoj Koraća.

Klub iz Srbije ove sezone nema nijedan poraz u Regionalnoj, ali ni u ligi Srbije. Podatak da su u prvom dijelu MŽRKL-a u 10 utakmica ostvarili 10 pobjeda, dovoljno govori o tome da Zeničanke čeka težak zadatak.

Šef stručnog štaba Slobodan Kecman, nakon neugodnog poraza od Kvarnera, nije imao previše vremena za pripremu za gostovanje u Srbiji, ali dobro poznaje ekipu Radivoj Koraća, te se nada da će dobrom igrom popraviti dojam od prošle srijede, kada su razočarali protiv Kvarnera.

"Vrijeme za pripremu naredne utakmice nam je skraćeno jer u ponedjeljak putujemo u Beograd, a već u utorak igramo utakmicu. Nadam se iskreno da možemo pružiti dobru igru i predstaviti se u dobrom svijetlu, poraz od Kvarnera bio je dosta neugodan, ali to je iza nas i ne osvrćemo se na tu utakmicu. Pokušali smo na treninzima ispraviti neke greške i nadam se da ćemo u Beogradu odigrati znatno bolje", ističe Kecman.

Radivoj Korać ove sezone dominira u Srbiji, ali i Regionalnoj ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Podatak da nemaju nijedan poraz ove sezone dovoljno govori protiv koga igramo, mi dobro poznajemo tu ekipu, tako da se nadam da će igračice mnogo bolje reagovati nego protiv Kvarnera u Zenici. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati odigrati što bolje, a ako nam se pruži prilika, žašto ne i donijeti bodove iz Beograda. Pokazali smo protiv Budućnosti u gostima da se možemo sa svima nositi, samo je stvar pristupa naše ekipe, koja ima dosta oscilacija u ovoj sezoni. Nadam se da ćemo u nastavku lige igrati mnogo bolje, pa ćemo vidjeti kako ćemo na kraju završiti", kazao je za SportSport.ba Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.