Medveščak u finišu utakmice bolji od Čelika

MŽRKL, Superliga, 2.kolo

Medveščak u finišu utakmice bolji od Čelika

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja dočekale ekipu Medveščaka u okviru 2.kola Superlige, odnosno drugog dijela MŽRKL-a. Zeničanke su u prvom kolu tijesno poražene od Radivoj Koraća, dok je Medveščak na domaćem terenu bio bolji od Kvarnera.

Prvu četvrtinu gošće iz Zagreba su znatno bolje otvorile, tako da su u 7.minuti imali prednost od 10 poena razlike 4:14, do kraja prve četvrtine domaće su smanjile prednost na pet razlike 11:16. Drugu četvrtinu bolje su otvorile Zeničanke, koje su prvi puta u vodstvo došle u 12.minuti 17:16 koševima Tamare Kapor. Do kraja druge četvrtine, ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, da bi dvije sekunde prije kraja trojkom Premasunac na poluvrijeme otišlo minimalnim vodstvom 37:38.

Treću četvrtinu izabranice Slobodana Kecmana su odlično otvorile, te serijom 8:2, došle do pet poena razlike 45:40 u 25.minuti utakmice. Domaće košarkašice prednost su držale sve do 28.minute, kada koševima Bure, gošće iz Zagreba dolaze do izjednačenja 51:51. Treća četvrtina okončana je vodstvom Medveščaka 51:56.

Posljednja dionica donijela je mnogo uzbuđenja, Zeničanke su ove sezone navikle da igraju uzbudljive završnice, tako da je to bio slučaj i u večerašnjoj utakmici. Izjednačena igra, dosta nervoze i mnogo pogrešaka s obje strane viđeno je u posljednjoj četvrtini. 

U 34. minuti bilo je 60:61 za Medveščak, a kolika je nervoza bila prisutna u posljednjoj dionici govori i rezultat iz 38.minute 62:63 za gošće. 

Zeničanke su na 60-tak sekundi prije kraja koševima sjajne Tamare Kapor imale minimalnu prednost 64:63, međutim Medveščak je zahvaljujući Džankić, koja je 34 sekunde prije kraja utakmice u posljednjoj sekundi napada pogodila za tri poena otišle na 64:68. Do kraja utakmice domaće košarkašice nisu imale snage za preokret, te su još jednom ove sezone u finišu pokleknule.

Večerašnjim porazom Čelik je izgubio sve šanse za plasman na jednu od prve četiri pozicije, dok je Medveščak upisao i drugu pobjedu u drugom dijelu takmičenja.

U redovima pobjedničke ekipe bolje od ostalih bile su Premasunac sa 27 poena i 12 skokova, te Borović sa 17 poena.

U redovima Čelika najraspoloženije u večerašnjoj utakmici bile su Tamara Kapor sa 24 poena, Aida Kalušić sa 13 poena i osam skokova, te Nataša Popović sa 10 poena i 13 skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čelik-Medveščak 66:72 (11:16, 26:22, 16:20 i 13:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi