Stigao pivot iz Mađarske

Borac doveo još jedno pojačanje

Edmir Škorić

Rukometaši Borca doveli su drugo pojačanje pred nastavak sezone.

Nakon Ivana Dumenčića, Banjolučani su angažovali 23-godišnjeg pivota Dominira Smojvera.

Bivši igrač mađarskog prvoligaša Orožhaze stigao je u Borac da pojača pivotsku poziciju, a potpisao je ugovor na godinu i pol.

"Smojver je ponikao u Karlovcu, vrlo je talentovan rukometaš. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske, a sa juniorskom reprezentacijom osvojio četiri medalje. Razgovarao sam sa njegovim dosadašnjim trenerom Vladanom Jordovićem i rekao mi je sve najbolje o njemu", rekao je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

Smojver će debi u novom klubu imati već danas, kada Borac u Boriku bude ugostio zagrebačku Dubravu, a taj meč igra se od 18:15 sati. To će ujedno biti treća prijateljska utakmica za Borac, koji 5. februara igra protiv Vardara u SEHA ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.