Legenda se emotivno oprostila od legende

Ferdinandovo pismo Vidiću: Brate, dobro došao u penziju!

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Nemanja Vidić je jučer donio odluku o odlasku u fudbalsku mirovinu.

Njegovo povlačenje iz aktivnog bavljenja fudbalom je top tema u Velikoj Britaniji, pa i u Evropi, a po tom pitanju su se oglasili brojni fudbalski velikani.

Jedan od njih je i Rio Ferdinand, nekadašnji Vidićev saigrač iz Uniteda, koji mu je posvetio emotivno pismo.

"Vida - moj čovjek.

'Odakle je on? Potonut će brzo'. To su bili komentari na treningu poslije prvog njegovog treninga. Vidjeti kakva je nevjerovatna sila postao dok je bio u Unitedu znači da je uz ogroman rad postao fizički i mentalno to što jeste.

Sjećate se da je igrao protiv Ronalda, Van Persieja, Sahe, Rooneyja svaki dan na treningu, što je bio veliki iskorak u odnosu na igrače u Rusiji. Ali, u svlačionici je hladan svijet gde vas brzo osude, a Vida je bio u toj situaciji. Vida je mislilac, bio je tada, a i sada je... Dugo je razmišljao dok se mučio na treningu. Radio je na snazi u teretani, popravio je ono što mu je bilo neophodno za uspjeh u Premier ligi i onda se polako ostvario u ekipi. 

Uvijek me pitaju oko našeg partnerstva, da li smo nešto posebno radili. Ne, sve je bilo prirodno. On je bio veoma agresivan, obožavao je da napada prvu loptu u i van kaznenog prostora, išao je direktno na protivnika, a ja sam bio drugačiji. On je moj omiljeni partner uz kojeg sam igrao. 

Postao je igrač kojeg su se plašili, mogao je da se bori sa najsnažnijima, beskompromisno je ulazio u duele, nisam vidio nikoga ko je bolje napadao loptu... Ali, kao što će vam i on reći uz osmijeh, mogao je da igra i sa loptom što ga je činilo velikim i kompletnim odbrambenim igračem. Zbog toga što je bio toliko dobar kada je u pitanju agresivnost i napadanje lopte, ljudi su previdjeli njegovo baratanje loptom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao prijatelj, sačinjen je od vrhunskog materijala, uvijek je iskren, ali tu je i za šalu kada je spreman. Nedostaje Manchester Unitedu, a nedostajat će i fudbalu. Kakav igrač, kakav čovjek. Dobro došao u penziju, brate“, napisao je Ferdinand. 

Nemanja Vidić je u svojoj bogatoj karijeri osvojio 18 trofeja, a najviše će pamtiti pet titula u engleskoj Premier ligi i trofej prvaka Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.