16. kolo Premijer lige BiH za rukometaše

Izviđač ubjedljiv protiv visočke Bosne, pobjeda Krajine

Endin Čaušević

Rukometaši Izviđača večeras su na domaćem terenu savladali Bosnu iz Visokog (35:26) u okviru 16. kola Premijer lige BiH.

Izviđač je lakše od očekivanog večeras stigao do nove pobjede protiv visočke Bosne. Domaća ekipa nakon prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (15:12), ali je u drugom poluvremenu Izviđač dominirao na terenu.

Domaći su i dalje prvi na tabeli Premijer lige BiH sa 15 pobjeda i jednim porazom koliko ima i vogošća, dok je visočka Bosna na 11. mjestu i ovo im je bio deseti poraz u ovogodišnjoj sezoni.

Rukometaši Krajine večeras su u Cazinu bili bolji ok Konjuha iz Živinica sa tri gola razlike (28:25). domaći su tokom cijele utakmice imali prednost, a na odmor su otišli sa tri gola prednosti (11:8). U drugom dijelu utakmice rukometaši Krajine iskusno su čuvali prednost, te su stigli do nove pobjede.

Krajina se nalazi na destom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 19 bodova, dok je Konjuh na osmoj poziciji sa dva boda više.

Premijer lige BiH, 16. kolo:

Izviđač - Bosna Visoko 35:26

Vogošća - Prijedor 32:25

Sloga - Gračanica 29:28

Krajina - Konjuh 28:25

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj - Derventaa 32:26

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.