23. kolo španske Primere

Sportingu bod protiv Deportiva, Vranješ odigrao cijeli meč

Endin Čaušević

Fudbaleri Sporting Gijon remizirali su večeras na domaćem terenu protiv Deportivo La Corune (1:1) u okviru 23. kola španske Primere.

Ekipa Sportinga večeras je osvojila bod protiv Deportiva iako su navijači ekipe iz Gijona očekivali pobjedu u večerašnjoj utakmici. Domaći su do prednosti stigli u 32. minuti utakmice kada je na asistenciju Ait-Atmanea mrežu Deportiva zatresao Jonathan.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Deportivo je uspio izjednačiti. Perez je sjajno pronašao Alberta, a on je rutinski pogodio za 1:1. U drugom poluvremenu obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ i večeras je bio standardan u ekipi Sportinga i odigrao je cijelu utakmicu. Vranješ je u 20. minuti utakmice dobio žuti karton.

Sporting je na 15. mjestu Primere sa 22 boda, dok je Deportivo na devetoj poziciji sa 31 osvojenim bodom.

Primera, 23. kolo:

Sporting Gijon - Deportivo La Coruna 1:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.