Strmoglav pad Shole Ameobija

Od Svjetskog prvenstva do treće lige za samo 18 mjeseci!

Reprezentativac Nigerije Shola Ameobi doživio je strmoglav pad u svojoj karijeri.

Ovaj 34-godišnji napadač je danas službeno postao član Fleetwood Towna, kluba koji se takmiči u trećem rangu engleskog fudbala, u koji je stigao iz Boltona.

Shola Ameobi je ne tako davno u dresu Nigerije vodio bitku sa Muhamedom Bešićem na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a 18 mjeseci kasnije završio je u trećeligašu.

Ameobi je svojoj karijeri najdublji trag ostavio igrajući za Newcastle United u kojem je proveo čak 14 godina. Za to vrijeme je odigrao 312 utakmica a bio je čak i dio ekipe Newcastlea koja je 2002. godine gostovala na Koševu ekipi Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karijera 34-godišnjeg Nigerijca se očigledno približila kraju, pa ne bi bilo veliko iznenađenje kada bi se uskoro i oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.